PEMBUATAN TAHU RUMAHAN KHAS LEDOK KULON
DOI:
https://doi.org/10.12928/jp.v1i2.371Keywords:
usaha kecil, pemberdayaan, desaAbstract
Tahu merupakan salah satu bahan makanan pokok di Indonesia. Tahu juga merupakan
makanan yang mengandung banyak gizi dan cukup mudah untuk diproduksi. Untuk membuat tahu,
bahan-bahan yang dibutuhkan hanya berupa kacang kedelai. Tidak heran jika di Kelurahan Ledok
Kulon mayoritas warganya adalah pembuat tahu. Para pembuat tahu di Ledok Kulon termasuk dalam
kategori Usaha Kecil dan Menengah (UKM). Cara pembuatan tahu pun masih dengan cara yang
sederhana, sehingga peran individu dalam hal ini pekerja sangatlah besar didalam proses
pembuatannya.
References
Downloads
Published
Issue
Section
License
Authors who publish with Jurnal Pemberdayaan: Publikasi Hasil Pengabdian Kepada Masyarakat agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal the right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License (CC BY-SA 4.0) that allows others to share the work with an acknowledgment of the work's authorship and initial publication in this journal.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgment of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work.